Bunul Dumnezeu, în marea Sa Înţelepciune Divină, ştiind că drumul către îndumnezeire este foarte greu şi lung, a dat omului ajutoare pentru a-l putea parcurge mai uşor, pentru a-L putea conştientiza pe El, a-L percepe şi înţelege mai uşor şi repede conform gradului propriu de elevare.
Domnul Dumnezeu nu poate fi văzut dar este simţit, este trăit, el se regăseşte în toată frumuseţea creaţiei sale cu trup sau fără. El se materializează trupeşte pentru căutătorul său, oricare E.N. care caută drumul cunoaşterii şi doreşte să se îndumnezeiască mai repede voliţional, conştient, cu liberul său arbitru.
Prin intermediul Maestrului Spiritual care este unul din marile ajutoare ale lui Dumnezeu pentru oameni, El se arată, se dezvăluie oamenilor.
Maestrul Spiritual este acea fiinţă simplă dar totodată complexă, care cunoaşte drumul către îndumnezeire, plin de Dumnezeu şi de Graţie Divină; prin intermediul său, cunoaşterea hristică prinde viaţă şi este transmisă oamenilor care fac parte dintr-o şcoală de spiritualitate creştină. Dar nu numai.
Cunoaşterea este transmisă prin Maestrul Spiritual, dăruită, împărtăşită, dozată manifestată, discipolului.
Divinul se descoperă discipolului, acelui discipol care-l caută cu adevărat, din toată fiinţa sa, pe Domnul Dumnezeu în viaţa sa.
Vederea spirituală a discipolului este lărgită după potenţele sale spirituale, pe măsură ce discipolul poate să înţeleagă. Astfel, el are un model de urmat în Maestrul său spiritual. Aşadar, un Maestru Spiritual este acea fiinţă care te ajută, îţi duce paşii pe drumul cunoaşterii spirituale şi de sine, cel care te face să ţi-L redescoperi pe Dumnezeul din tine; pe acel Dumnezeu pe care nu L-ai văzut până în acel moment, deoarece ai avut ochi dar ochii tăi nu au văzut pe Dumnezeu şi urechile tale nu au auzit glasul Lui. Un Dumnezeu viu care trăieşte în fiinţa ta, se manifestă prin toate gândurile, vorbele sentimentele şi manifestările tale.
Pentru un discipol, a-şi întâlni Maestrul are semnificaţia adevăratei începeri a căutării lui Dumnezeu, el îşi găseşte „o mamă” care acceptă să-l poarte nouă luni pentru a-l naşte lumii spirituale.
Ne spune Mântuitorul Iisus Hristos „se va naşte omul a doua oară din apă şi din Duh Sfânt”.
O dată ce ochii săi spirituali şi raţionali treziţi din somnul sufletesc în care se găsea înainte, descoperă frumuseţea creaţiei lui Dumnezeu care îl înconjoară permanent, urechile sale încep a auzi Cuvântul Divin, picioarele sale îl duc în diferitele locuri ale spaţiului pentru a face binele (tabere de cercetare, optimizări, excursii spirituale), iar mâinile sale învaţă să creeze în lumea subtilă a sufletului (lucru I.E).
Toate acestea sunt posibile prin intermediul unui Maestru spiritual.
Este firesc, este armonios, este ordinea din cer şi de pe pământ, ca discipolul să asculte de Maestrul său, împreună ei formând o unitate de Lumină prin care se manifestă numai Sfânta Treime.
Nici o unitate nu se realizează fără ascultare, totul s-a împlinit prin ascultare.
Dacă dorim să elevăm spiritual, să avansăm pe drumul cunoaşterii Domnului Dumnezeu, trebuie să fim conştienţi că nu este posibil, nu avem mijloacele necesare, accesul, nici informaţiile, energiile, algoritmii, conceptele şi supraconceptele necesare fără să ascultăm de Maestrul nostru spiritual.
Ca elev al unei şcoli de spiritualitate cum este Școala de Inforenergetică, respectiv Fundația de Inforenergetică „Sfântul Apostol Andrei”, putem spune că ascultarea de Domnul Dumnezeu se realizează, se împlineşte prin ascultarea de Maestrul Spiritual şi de Coordonatorul Spiritual.
Ascultarea trebuie să fie firească, nu forţată sau impusă. Ea trebuie să fie un efect al unor conştientizări personale, neputând asculta de Domnul Dumnezeu şi a împlini Voia Lui dacă nu conştientizăm că este necesar, că nu putem eleva spiritual, dacă nu ascultăm de Maestrul Spiritual şi de Coordonatorul nostru spiritual pe care îi avem şi care Îl manifestă pe Dumnezeu mai mult decât noi.
Putem spune că ascultarea este una din cheile cu care putem pătrunde spre cunoaşterea Domnului Dumnezeu, este semnul că am înţeles şi acceptat ordinea Domnului Dumnezeu – a doua cheie fiind smerenia, iar a treia sacralizarea.
Conştientizând locul nostru IE, treptat, în evoluţia spirituală pe care ne aflăm după cât de mult îl conştientizăm, cunoaştem şi manifestăm pe Dumnezeu, vom avea parte din punct de vedere IE de toate informaţiile, energiile, algoritmii, conceptele şi supraconceptele specifice şi necesare unei elevări spirituale optime, cu o viteză de elevare optimă şi Îndumnezeire rapidă, împlinindu-ne într-o măsură mai mare şi mai mult MP pentru care ne-am întrupat.
Conştientizarea de către orice EN, cu trup sau fără a unei şcoli de spiritualitate, a locului său în cadrul ierarhiei spirituale, o fereşte de un număr mare de încercări, agresiuni, aduce pacea sufletească şi acel sentiment de plinătate sufletească ce ne asigură că totul este aşa cum trebuie.
Aceste stări interioare de pace le putem atinge datorită faptului că suntem pe locul nostru IE care ne asigură condiţiile optime de elevare spirituală specifice fiecărui loc care ne-a fost dat după merit, după calităţile şi defectele noastre. Pe acel loc facem ceea ce avem de făcut, ce putem şi ştim cel mai bine să facem împlinind Voia Sfintei Treimi, integrându-ne armonios în Arhistrategia de Lumină a Domnului Dumnezeu.
Pentru a ne putea afla menirea din această viaţă şi a ne găsi locul IE meritat, este foarte important să ne cunoaştem şi să ne conştientizăm ierarhii spirituali.
Ascultarea realizează şi armonizează comunicarea cu Domnul Dumnezeu, Dumnezeu manifestându-Se în această lume pentru fiecare discipol cel mai mult prin Maestrul său spiritual „pe care şi l-a ales conform necesităţilor proprii, deoarece discipolul îşi alege Maestrul şi nu invers” (CLC Claudian Dumitriu).
Putem observa că evoluţia unui Maestru Spiritual de-a lungul timpului şi necesităţile entităţilor întrupate sunt din ce în ce mai mari, iar pentru a fi un Maestru Spiritual eforturile trebuie să fie din ce în ce mai mari din viaţă în viaţă, pentru a putea fi necesari și perormanți în Arhistrategia de Lumină ca Maeştrii Spirituali în anumite perioade.
Cum Împărăţia lui Dumnezeu este foarte mare („şi multe lăcaşuri sunt în Ea” – subl. C.L.C.) şi Domnul Dumnezeu Se relevă tuturor entităţilor create de El, indiferent de religia pe care o au, iar fiecare religie are Maeştri Spirituali, Sfinţi şi adevăraţi slujitori de Dumnezeu, care au făcut cunoscut cuvântul Lui, s-au străduit să -L manifeste pe cel Unic prin fapte care le-au rămas mărturie.
Fiecare dintre marii Maeştri întemeietori de religii L-au slujit pe Dumnezeu conform Misiunii Personale - MP pe care au avut-o de la Tatăl Ceresc pentru o anumită perioadă de timp şi o anumită Arhistrategie a timpurilor în care au trăit cu trup, conform necesităţilor spirituale ale acelor EN cu trup din acele vremuri. Bunul Dumnezeu a comunicat optim prin aceste fiinţe conform nevoilor de elevare şi necesităţilor spirituale pentru a putea fi cunoscut şi de acele fiinţe care nu au putut duce cu structurile lor creştinismul, cum e cazul Musulmanilor, celor de religie Zen, sau Budistă.
Unul din marii Maeştri, Mahomed, prin ceea ce a făcut şi prin misiunea pe care a avut-o de la Tatăl Ceresc a pregătit şi pregăteşte în continuare acele fiinţe pentru Legea Iubirii, Legea lui Hristos pentru a putea percepe iubirea.
Marii Maeştrii Spirituali de pe Terra s-au străduit, se străduiesc în continuare să pregătească, fiecare după misiunea lor dată de Tatăl Ceresc, a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos, să pregătească Împărăţia Sa, unde El va domni ca Împărat al Lumii, atunci când Lumea va fi pregătită.
Fiecare Maestru Spiritual se străduieşte să aducă cei 1000 de ani pace în diferite locuri, zone ale planetei, în sufletul discipolilor săi, astfel ca a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos să aibă loc într-un timp cât mai apropiat.
Într-o şcoală de spiritualitate nu toţi membrii au ajuns la stadiul de elevare spirituală urmărit şi nu toţi membrii sunt discipoli sârguincioşi ai Maestrului, unii sunt doar elevi (cursanţi) care tind, se străduie, depun eforturi pentru a înţelege idealul urmărit de şcoală, cum e cu Maestrul Spiritual şi cu ascultarea, pentru a putea deveni cu adevărat discipoli ai Maestrului spiritual în realizarea idealului, ceea ce este cu adevărat un mare efort spiritual pentru a putea ajunge la acest nivel.
Pentru ca un elev să se poată numi discipol cu adevărat al Maestrului, el trebuie să posede anumite calităţi, caracteristici IE care se reflectă în parametrii IE personali ai săi.
Acest discipol conştientizează necesitatea Maestrului Spiritual şi aplică ascultarea în proporţie de peste 95%.
Aceste fiinţe nu blamează Maestrul Spiritual, îl ascultă cu adevărat, îl percep şi fac ceea ce aud de la acesta, aplică în viaţa lor învăţătura care vine de la Domnul Dumnezeu prin el, fiind pregătite să se sacrifice pentru Ideal şi Dumnezeu şi în primul rând pentru unitate, sunt conştienţi de cine se manifestă prin Maestrul lor şi sunt pregătiţi să-l ajute la rândul lor.
Sunt entităţi care pot ajuta alte fiinţe din şcoala de spiritualitate să eleveze şi să-i ajute să înţeleagă ce este aceea unitate şi ascultare spirituală, fiinţe prin care bunul Dumnezeu se manifestă pentru alte persoane, ei fiind canale de informaţii, energii, algoritmi, concepte şi supraconcepte pentru toți cei din nişa lor IE.
Maeştrii Spirituali sunt şi coordonatorii spirituali ai locurilor şi ţărilor (după un anumit număr de ani, în funcţie de elevarea maestrului şi de gradul de elevare a naţiunilor) în care se află. Ţările care au cei mai mulţi maeştri spirituali benefici elevaţi, sunt din acest motiv cele mai elevate, dar şi cele mai agresate (nota C.L.C.).
Sunt anumiţi parametrii i.e. de la care o entitate întrupată începe prin propriile eforturi, străduinţe, să înţeleagă necesitatea ascultării şi să o aplice.
Nu orice entitate întrupată aplică ascultarea şi îşi recunoaşte Maestrul Spiritual, mulţi sunt numai cursanţi. De abia de la anumiţi parametri i.e. ai cursanţilor şi ai Maestrului Spiritual încep a fi „gustate” ascultarea şi încep a fi conştientizate acelea proprii şi generate de un Maestru Spiritual.
Un elev, discipol, de foarte multe ori este pus în situaţii critice de Maestrul său, pentru ca el să-şi poată asuma anumite responsabilităţi a anumitor decizii pe care trebuie să înveţe să le ia singur, deoarece Maestrul are responsabilitatea de a ajuta discipolul să fie pe propriile sale picioare, să aibă încredere în ceea ce măsoară şi în Dumnezeul din el. Maestrul insuflă această încredere discipolului.
Elevul trebuie să înveţe să-şi educe și dezvolte potenţele sale spirituale şi să-şi diminueze carenţele. Maestrul nu este scopul final ci doar un mare ajutor, de aceea nu trebuie să facem din el un idol sau un Dumnezeu, ci doar să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru ceea ce transmite prin el şi pentru ceea ce este el.
Cândva, Maestrul te va părăsi, atunci când eşti pregătit cu adevărat (dar te va urmări şi ajuta mereu la nevoie – nota C.L.C.), când nu va mai fi necesar pentru tine (aparent şi rareori în realitate pentru elev – nota C.L.C.).
Adevăratul Maestru nu face dependent discipolul de el, ci îl ajută pe discipol să înţeleagă că doar Dumnezeu e tot ceea ce contează, deoarece uneori discipolul îl confundă cu un mic Dumnezeu pentru el.
De aceea, Maestrul are întotdeauna grijă ca discipolul să nu facă această mare gafă. Îi arată discipolului drumul către ieşirea din Legea Kharmei în care se află. Un Maestru cunoaşte întotdeauna calităţile şi carenţele elevului său, el îi răspunde elevului său mereu cu ceea ce îi este necesar şi nu cu ceea ce vrea să audă elevul.
Îl învaţă să caute şi să manifeste iubirea care este cel mai înalt ideal de urmat al oricărei EN cu trup sau fără şi pacea divină din el şi din cei ce-l înconjoară. Dacă fiecare din noi ne-am strădui mai mult să medităm, să manifestăm un timp mai îndelungat din viaţa noastră Iubirea şi Pacea Divină, acest Pământ pe care trăim şi vieţile noastre s-ar umple de Pacea Lui, iar noi am trăi cu Dumnezeu şi cu Iubirea Sa, iar drumul elevării noastre ar avea loc în Legile Iubirii iar vieţile şi dorinţele noastre în conformitate cu Voia Domnului.
Elevul trebuie să înţeleagă limpede şi clar că nu trebuie să depindă de Maestru (deşi întotdeauna este normal să-l iubească şi respecte) ci doar de Dumnezeu. Dacă va depinde de Maestru în primul rând şi-L va ignora pe Dumnezeu, înseamnă că nu a înţeles nimic, iar toată munca Maestrului a fost în zadar.
Atitudinea noastră ca elevi faţă de Maestrul Spiritual trebuie să fie una de profund respect şi încredere (normal ÎO > 100), loialitate permanentă, dar nu numai în exterior ci în primul rând în interior.
Chiar şi atunci când Maestrul îşi manifestă parametrii i.e. minimi care arată partea sa umană cu anumite carenţe pe care le mai are, aceasta e o mare încercare pentru anumiţi elevi care în prostia lor spirituală au considerat că un Maestru Spiritual este o fiinţă divină fără păcate şi carenţe spirituale.
Orice Maestru cu trup are anumite carenţe spirituale, dar ele sunt mult mai puţin importante pentru noi, deoarece dacă nu l-am fi cunoscut, dacă el nu s-ar fi străduit să-L manifeste pe Dumnezeu pentru noi zi de zi, discipolii nu l-ar fi cunoscut şi manifestat pe Dumnezeu aşa cum o facem acum şi nu am mai fi avut cunoaşterea şi potenţele actuale.
Loialitatea şi recunoştinţa sunt virtuţi creştine foarte greu de realizat, de aceea nu oricine le are (şi le poate manifesta – nota C.L.C.). Şi noi, discipolii, avem momente în care avem dileme şi ne manifestăm părţile umane, iar el, Maestrul, în acele momente, nu ne-a judecat, alungat, din contra ne-a fost alături şi s-a străduit în continuare cu noi.
Această fiinţă minunată, Maestrul, are şi ea dileme la rândul ei şi are nevoie de iubire şi încredere în anumite momente de criză spirituală prin care trece şi tare mult s-ar bucura dacă discipolii, cu smerenie în suflet, s-ar ruga la Bunul Dumnezeu pentru Maestru lor să-l ajute să depăşească acel moment de criză, să-i trimită toţi acei Îngeri de Lumină, de Iubire, (Sfătuitori, Ajutători, Luptători, etc. – nota C.L.C.) cei mai potriviţi şi cei mai necesari problemei şi dilemei cu care Maestrul se confruntă pentru a-l ajuta să şi le rezolve.
Dragostea pentru Dumnezeul din Maestru îl va ajuta enorm, îl va face să depăşească acea criză spirituală sau de altă natură cu care se confruntă şi să o depăşească, deoarece va constata că eforturile şi visurile sale nu au fost în zadar.
Trebuie să-l înţelegem pe Maestrul nostru spiritual, pe Coordonatorul nostru în acele momente, iar loialitatea şi încrederea noastră în el şi în ideal, se va demonstra în acele momente de grea încercare, pentru că tot ceea ce am învăţat - atunci se va vedea.
Discipolul trece prin multe momente când trebuie să asculte Maestrul şi momente când trebuie să-l manifeste la rândul său pe Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Maestru. Relaţia lor trebuie să fie una de ajutor reciproc.
Elevul nu trebuie numai să ia energii, informaţii, algoritmi, concepte şi supraconcepte şi cunoaştere de la Maestru, ci să dea şi el la rândul său energii, informaţii, concepte şi supraconcepte Maestrului.
Maestrul (în funcţie de elevarea şi vrednicia sa – nota C.L.C.) este un slujitor de Dumnezeu, este conectat în fiecare clipă (mai mult sau mai puţin – nota C.L.C.) la sursa de energii, informaţii, algoritmi, concepte şi supraconcepte şi la Fluxul Divin de (Lumină şi – nota C.L.C.) Belşug pe toate planurile – Material, Spiritual.
Un slujitor de Dumnezeu este întotdeauna în armonie cu cele două planuri, fără a-şi face din aceasta un scop, această armonie venind ca un efect.
Un Maestru Spiritual nu este nici sărac material şi raţional, fiind în fiecare clipă conectat la sursa de Belşug Divin, el cunoaşte că Belşugul Divin izvorăşte din Sânul Tatălui Ceresc, iar el se străduieşte să-L cunoască , să-L conştientizeze, să-L manifeste, să-L iubească şi să respecte legile Divine, Belşugul Lui se va revărsa firesc asupra lui, atâta vreme cât nu este un scop în sine, ci va fi un efect al stării sale interioare atinse.
Toate aceste lucruri, un Maestru le cunoaşte, el este un echilibru între planul material şi cel spiritual. Un Maestru nu este o fiinţă dezechilibrată, el este un echilibru în tot şi în toate, el ne învaţă să ne sacralizăm aceste planuri, să-L aducem pe Dumnezeu în materie. Ne ajută să înţelegem că doar slujirea lui Dumnezeu şi facerea numai a Voii Lui este idealul de urmat în această viaţă şi cele următoare. Vom fi ajutaţi să rămânem numai pe rezonanţe pozitive evitând vorbele, gândurile şi faptele cu RVD, ACC şi EBF < 100, pentru a rezona numai cu ECB din cerurile de Lumină, Iubire ale Domnului Dumnezeu şi evitarea rezonanţelor malefice cu ECM şi ENM şi a atrage ENBS necesare nouă, ceea ce duce la o evoluţie şi elevare optimă pentru acea EN care respectă aceste condiţii.
Cu cât un elev caută, se străduie cu toată fiinţa sa să afle cât mai multe caracteristici ale Tatălui Ceresc prezent în toată Creaţia Sa şi va conştientiza că trebuie să acorde întâietate Domnului Dumnezeu şi că s-a născut pentru a sluji, nu pentru a fi slujit, va vedea cum problemele sale trec în mâinile lui Dumnezeu.
Un Maestru Spiritual ne învaţă cum să găsim calea optimă să trăim în armonie, să ne îndeplinim îndatoririle sociale alături de ceilalţi semeni ai noştri fără a ne retrage din lume. Cu cât vom fi pe o treaptă mai înaltă de cunoaştere spirituală, cu atât vom conştientiza că esenţa vieţii e Dumnezeu.
Pe drumul cunoaşterii hristice, vom descoperi că în Împărăţia Domnului Dumnezeu există lucruri şi noţiuni necunoscute de raţiunea şi sufletul nostru care depăşesc în importanţă şi ne fac să ne dăm seama că micile noastre ataşamente, carenţe şi meschinării sunt prea mici şi merită a fi depăşite pentru a putea face loc cunoaşterii lui Dumnezeu. Discipolul trebuie să se străduie să-l manifeste pe Maestrul său, aşa cum şi Maestrul său se străduie să-L manifeste pe Dumnezeu.
Discipolul trebuie să înţeleagă că uneori Maestrul său face anumite lucruri pe care el nu le înţelege momentan, dar ele au RVD şi ACC = 100 iar EBFmin. = 81 cel puţin, având semnificaţia unei lecţii cu anumite suferinţe din partea elevului. De aceea e foarte important ca discipolul să se roage foarte mult, să lucreze IE, să facă meditaţii zilnice pentru a înţelege ceea ce vrea Bunul Dumnezeu prin Maestru pentru el, pentru a înţelege ascultarea şi a o manifesta mai bine.
Studiind şi meditând pe faptele şi Învăţăturile Sfinţilor Părinţi, care au fost adevăraţii Maeştri Spirituali ai omenirii, vom afla adevăratele taine despre aceste fiinţe minunate care au trăit cu Domnul Dumnezeu şi L-au slujit în viaţa lor, iar faptele lor au arătat aceste lucruri prin minunile pe care le-au făcut.
Mulţumesc Tatălui, Fiului şi Sfântului Duh, tuturor Îngerilor de Lumină, de Iubire, care m-au ajutat până acum pe acest drum și Maestrului meu Spiritual CLC Claudian Dumitriu, pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat pe drumul Cunoaşterii hristice.