Fondator

Claudian Dumitriu, Comandor de Marină (CLC – Comandor de Lunga Cursa) este fondatorul noii științe spirituale „Inforenergetica” (știință pur românească) încă din 1987, când era membru al Asociației Oamenilor de Știință din România și fondator al Școlii de Inforenergetică, ale cărei cursuri au fost urmate de peste 45.000 de persoane până în prezent.

C.L.C. Claudian Dumitriu

Părintele inforenergeticii, inventatorul ansei radiestezice și a raportorului centezimal

S-a născut la Iași, la 23 martie 1935. A absolvit Şcoala Superioară de Marină – S.M.S.M. cu statut militarizat de institut de învățământ superior, în 1957, la Facultatea de Artilerie. Pe 19 iunie 1961 a ieșit în rezervă la cerere, cu toate drepturile, după ce a absolvit cursurile de Antrenori Sportivi de Mari Unități Militare.

Din 1969 până în 1986 s-a îmbarcat pe navele marinei comerciale ale NAVROM Constanța ca ofițer III, apoi II, apoi ofițer secund, iar din anul 1974 după luarea examenului de Căpitan de Lungă Cursă a devenit comandant apt pentru toate tipurile de nave comerciale ale unității. În anul 1987 i s-a cerut de la NAVROM Constanța transferul de către I.P.A. București, unde a lucrat până în 1989, realizând ca autor, împreună cu matematicianul Nedelcu de la ICEPRONAV Galați, soft-ul calculatorului românesc de operare nave petroliere.

Între 21 – 24 decembrie 1989 a participat la luptele revoluționare din Piața Palatului și de la TVR, unde, la Studioul nr. 4, pe data de 22 decembrie 1989 a făcut în numele marinarilor civili chemarea publică de coordonare a luptei marinarilor revoluționari de pe navele aflate în porturile românești de la Dunăre și de la mare, după 25 decembrie făcând parte ca secretar ales al F.S.N. de la Ministerul Transporturilor – A.C.D.M.N. A părăsit această funcție după cca. o lună, atunci când a constatat că din F.S.N.-ul ministerului făceau parte foștii secretari de partid.

Începând din anul 1982 a făcut parte din Asociația Oamenilor de Știință – A.O.Ş. din România, făcând diferite experimente practice importante de radiestezie pe navele comerciale și militare, colaborând cu dr. ing. Constantin Cojocaru de la laboratorul de proteze bionice al Spitalului Militar din București, cu dr. Eugen Celan de la Asociația de Psihotronică din România etc., publicând diferite materiale cu aplicații maritime. Din 1996 a părăsit această instituție prestigioasă, nemaiavând timp pentru activitățile ei. La A.C.D.M.N. din Ministerul Transporturilor a lucrat până în 23 martie 1990 când a ieșit la pensie, la 55 de ani.

Începând din martie 1990 a făcut parte din colectivul de membri fondatori care s-a ocupat cu reînființarea Ligii Navale Române şi în această calitate a lucrat la întocmirea Statutului L.N.R. sub conducerea C.Am. Gheorghe Sandu.

După 1987, a fondat o nouă știință de graniță pe care a botezat-o Inforenergetica, aceasta fiind formată din toate științele moderne şi din toate acelea prevăzute în Sfânta Scriptură; sau știința formării de algoritmi logici complecși implementați într-un suport energetic spațial format din energii diferite, de tip caloric, magnetic, electric, chimic, etc. care-şi manifestă eficiența urmărită un timp variabil asupra unei ţinte predeterminate.

A comunicat pe plan internațional apariția acestei noi științe, Inforenergetica, în lucrarea prezentată cu ocazia Antantei Medicale Intermediteraneene care a avut loc la Mamaia-Constanța între 9-12 septembrie 1992, din partea Uniunii Medicale Balcanice al cărui membru tocmai devenise. Pentru comunicarea aceasta a primit Diploma de Aur a Antantei, semnată de regretatul acad. Ștefan Milcu, care a prezidat atunci această importantă manifestare științifică internațională.

Începând de la data de 9 mai 1990 a început să predea cursuri de Inforenergetică în cadrul SRL Arhetip, pe care din luna noiembrie 1990 le-a predat în cadrul „Societății Române de Radiestezie – S.R.R.” – S.R.L., pe care a înființat-o ca asociat unic în 4 septembrie 1990 şi care funcționează și în prezent.

Din anul 1992 a devenit – la propunerea Uniunii Medicale Balcanice – membru al acestei prestigioase instituții, pentru rezultatele obținute în domeniul sănătății umane, pe care le-a făcut cunoscute ulterior prin comunicări în cadrul congreselor anuale internaționale organizate de aceasta în diferite țări ale lumii. Era încă de atunci singurul nemedic membru al Uniunii Medicale Balcanice. Din anul 1994, desfășurând activități tot mai numeroase în cadrul Societății Române de Radiestezie – S.R.R., s-a retras din conducerea L.N.R. din care făcea parte şi din Grupul Expediționar Român unde colabora cu ing. Iustin Capră – cunoscut inventator român și cu dl ex. ministru, scriitor de literatura science fiction – prof. Alexandru Mironov. În anul 2004, ca urmare a necesităților apărute prin extinderea activităților S.R.R., a înființat Societatea de Inforenergetică – S.R.L., iar în octombrie 1995 a înființat O.N.G.-ul Fundația de Inforenergetică „Sf. Apostol Andrei”, care funcționează și în prezent, cu rezultate remarcabile.

Raportorul centezimal, ansa şi aparatul teoretic al inforenergeticii realizate de C.L.C. Claudian Dumitriu sunt brevetate şi protejate la OSIM (Brevet de Invenție RO113710/1996 – autor Claudian Dumitriu). Oficializarea acestei ocupații de inforenergetician radiestezist s-a făcut conform deciziei şi avizului Ministerului Muncii nr. 35/18.05.1999, publicat în Monitorul Oficial, ocupația intrând în listele cuprinzând Codurile Ocupațiilor din România.

Fondatorul inforenergeticii a înființat și Editura Fundației de Inforenergetică „Sf. Apostol Andrei” care editează în fiecare an începând din 1991 revista „Radiestezia”, care din 1995 apare sub denumirea „Inforenergetica” precum si numeroase cărți de literatură, poezie sau traduceri din engleză.

În cadrul Editurii Fundației de Inforenergetică „Sf. Apostol Andrei” au apărut 14 manuale de inforenergetică pentru cele 14 trepte ale acestei cunoașteri spirituale pentru adulți și un manual pentru copii. Toate informațiile cuprinse în aceste manuale (cu excepția părții de radiestezie din primul manual) sunt comunicări primite pe cale spirituală de către dl. Claudian Dumitriu și cercetări făcute de către domnia sa. Unele cercetări au fost făcute împreună cu discipolii săi, iar cei care au avut la un moment dat o contribuție la elaborarea unei tehnici inforenergetice sunt menționați în capitolele respective.

În România, radiestezia a fost o preocupare încă din vechime, având ca obiectiv descoperirea surselor de apă, petrol sau aur.

Inginerul Simu Simeon este considerat pionierul radiesteziei în țară, fiind recunoscut pentru identificarea zăcămintelor de petrol din Valea Prahovei folosind procedee radiestezice în anii 1935-1940. În perioada comunistă, radiestezia a fost neglijată, însă activitatea unor persoane precum col. dr. ing. Constantin Cojocaru și clc. Claudian Dumitriu a menținut interesul pentru această practică.

Domnul comandor Claudian Dumitriu este cunoscut nu numai pentru introducerea oficială a termenului de „inforenergetică”, ci și pentru inventarea instrumentelor precum ansa radiestezică și raportorul centezimal.

După 1989, radiestezia a cunoscut o dezvoltare semnificativă și este în prezent studiată și practicată de zeci de mii de oameni din România.

Comandorul Claudian Dumitriu este o figură remarcabilă în domeniul Inforenergeticii, cunoscut ca un pionier al acestei discipline în România. În 1988, el a introdus oficial termenul de „inforenergetică”, marcând începutul unei noi perspective asupra relației dintre energie și informație în procesul de vindecare și echilibrare a ființei umane.

Domnul comandor Claudian Dumitriu nu s-a oprit aici; el a creat și instrumente inovatoare care au devenit piloni în practica radiestezică și în studiul energiilor subtile. Printre acestea se numără „ansa radiestezică” și „raportorul centezimal”, instrumente esențiale în explorarea și măsurarea acestor energii nevăzute, dar cu o mare influență în starea noastră de sănătate și de bine.

Ansa radiestezică este un instrument sensibil, folosit pentru detectarea și interpretarea semnalelor energetice subtile. Aceasta permite practicanților să exploreze și să măsoare câmpurile energetice din jurul unei persoane sau a unui obiect, furnizând informații valoroase pentru diagnosticare și tratament.

Raportorul centezimal, pe de altă parte, este un instrument precis utilizat în radiestezie pentru măsurarea unghiurilor și a direcțiilor. Acest instrument oferă o precizie extraordinară în detectarea și cartografierea energiilor și informațiilor subtile.

În timp ce contribuțiile sale tehnice sunt impresionante, comandorul Dumitriu este recunoscut și pentru viziunea sa holistică asupra vindecării și echilibrării interioare. El a încurajat integrarea cunoștințelor științifice și a înțelepciunii spirituale în abordarea problemelor de sănătate și atingerii bunăstării oamenilor, punând accent pe importanța echilibrului dintre corp, minte și spirit.

Nu în ultimul rând, Claudian Dumitriu este un slujitor de Dumnezeu, iar Inforenergetica este știința de a trăi numai cu El, în Legile Sfintei Treimi.