Regulile de bună practică în măsurarea cu ansa radiestezică și raportorul centezimal. Ghidul complet pentru începători

Radiestezia, o practică ancestrală, este cunoscută încă din vremuri străvechi, fiind utilizată inclusiv în perioada preistorică. În jurul anului 1750, abatele francez de Bouily a sistematizat informațiile despre acest fenomen și i-a dat numele acestei științe. Etimologia cuvântului provine din limba greacă, unde „radios” înseamnă radiații, iar „esthesia” înseamnă sensibilitate. Abatele de Bouily este considerat părintele radiesteziei în Franța, țară în care există cel puțin 3 societăți de radiestezie.

Care este contextul general al efectuării măsurătorilor?

Nu degeaba, practicienii acestei arte au fost adesea apropiați și foarte apreciați de către conducătorii din toate timpurile.

Radiestezia poate fi definită ca fiind fenomenul în care un sistem viu (vegetal, animal, uman etc.) recepționează un semnal inforenergetic (i.e.) și reacționează la decodificarea acestuia prin intermediul extrasensibilităților sale.

Sistemele vii umane pot avea diferite tipuri de reacții prestabilite la decodificarea unor semnale, iar acest lucru poate fi adus în conștient prin mișcarea unui instrument ajutător. Semnalele inforenergetice (i.e.) specifice anumitor obiecte se găsesc în oceanul informațional înconjurător. Orice sistem viu, pe lângă nișa sa biologică, are și o nișă inforenergetică, care devine cu atât mai vastă cu cât structura noesică a sistemului viu respectiv este mai puternică sau mai evoluată.

Semnalul inforenergetic recepționat și decodificat se află în interiorul zonei de activitate extrasenzorială a sistemului viu, în nișa sa inforenergetică. Nișa inforenergetică reprezintă spațiul în care putem produce și primi influențe din punct de vedere inforenergetic. Semnalul inforenergetic este alcătuit dintr-o cantitate de informații organizate în algoritmi, totul implementat într-un suport energetic, care poate fi de natură foarte diversă.

În cadrul unei investigații radiestezice, radiestezistul pornește de la premisa că știe exact ceea ce caută și că poate găsi și decodifica semnalul inforenergetic al lucrului căutat. În timpul unei măsurători, acesta își prestabilește ce înseamnă mișcarea instrumentului său în cazul unui răspuns afirmativ sau negativ.

Există diferite metode de investigație în radiestezie, printre care și cea în sistem binar, care este cea mai simplă. Această metodă presupune prestabilirea unui algoritm de decodificare pentru fiecare măsurătoare. Radiestezia a fost folosită în diverse contexte, inclusiv în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a determina poziția depozitelor de armament, a convoaielor și a trupelor.

Biodetecția este o tehnică care implică stabilirea unui unghi între o „Direcție 0” și direcția în care se află sursa de semnal căutată, utilizând vârful unghiului ca poziție de referință.

Biolocația este o metodă mai exactă de determinare a poziției unei surse de semnal, care implică utilizarea a două biodetecții din puncte opuse.

Care sunt instrumentele folosite la cursurile de radiestezie și în practica radiesteziei?

Instrumentele folosite în radiestezie sunt adesea simple din punct de vedere geometric și se bazează în general pe simetrie. Printre cele mai cunoscute instrumente radiestezice se numără toiagul, nuielușa de alun, furcuța din lemn, pendulul sideral, pendulul cu probe, baghetele în formă de L, rigla Turenne, morișca inductoare, compensatorul Maury, Ansa și Raportorul centezimal inventate de dl. Comandor Claudian Dumitriu, Părintele Inforenergeticii.

Toiagul este unul dintre primele instrumente radiestezice folosite. Funcționează într-un mod simplu: ținut în echilibru, când se înclină spre dreapta înseamnă DA, iar când se înclină spre stânga înseamnă NU.

Nuielușa de alun (sau orice alt lemn elastic) este tensionată între palme, fiind folosită pentru a răspunde la întrebări prin mișcarea sa.

Furcuța din lemn a fost folosită de Simu Simeon, pentru a trasa contururile unor zăcăminte de țiței pentru compania petrolieră Astra. El este cel care a scris primul manual de radiestezie în Romania și ca atare, poate fi considerat părintele radiesteziei românești.

Pendulul sideral, foarte sofisticat, este utilizat în special în Franța și are un fir flexibil numit braț al pendulului, care are diverse dimensiuni și greutăți.

Pendulul cu probe este o îmbunătățire a pendulului sideral. În acest tip de pendul, greutatea este prevăzută cu o cavitate care conține un flacon ce conține un eșantion din materialul căutat.

Baghetele în formă de L pot fi folosite fie în perechi, fie individual. Aceste baghete sunt utilizate în special în nordul Europei și în SUA.

Baghetele cu probe funcționează similar pendulului cu probe. Într-o cavitate prevăzută cu un capac există o probă din materialul căutat.

Rigla Turenne, inventată de contele de Turenne, este o riglă centezimală folosită pentru comparația procentuală dintre două surse de semnal.

Morișca inductoare și compensatorul Maury sunt instrumente mai puțin cunoscute, însă își au și ele utilitățile în cadrul practicii radiestezice.

Morișca inductoare este un instrument radiestezic rar utilizat. Constă dintr-un stativ pe care este plasat un ac, iar acesta este echilibrat cu o elice într-o poziție extrem de instabilă.

Compensatorul Maury este foarte puțin cunoscut. Nu se cunosc exact conținutul sau principiile sale de funcționare. Practic, este un fel de pupitru pe care un operator își plimbă mâna deasupra unei zone izolate cu cauciuc.

Datorită sensibilității la i.e. a sufletului uman, informațiile sunt obținute de la sursele de semnal, fie că acestea sunt percepute sau nu de organele de simț ale trupului. Aceste informații pot fi mai exact semnalate și decodificate prin intermediul mișcării unui instrument auxiliar, cum ar fi ansa radiestezică.

Ansamblul ansă radiestezică și raportor centezimal indică magnitudinea semnalelor recepționate - alfanumerice - în conformitate cu o scală valorică unică și un aparat teoretic specific în terapia inforenergetică.

Raportorul centezimal, ansa și aparatul teoretic al inforenergeticii sunt brevetate și protejate la OSIM, din 1996, fiind inventate de către comandorul Claudian Dumitriu (Brevetul de invenție nr. RO 113710/1996, autor Claudian Dumitriu, conform Hotărârii din 20 decembrie 2004 a Înaltei Curți de Casație și Justiție).

Un aspect important în utilizarea ansei radiestezice și a raportorului în radiestezie este echilibrul precar într-o poziție fixă. Suprafața de contact cu degetele trebuie să fie cât mai mică pentru a reduce forța de frecare, deci planeitatea și ascuțimea piciorușelor sunt aspecte esențiale pentru funcționarea corectă a acestor instrumente. Ansa radiestezică poate fi fabricată din oțel, cupru, alamă, argint sau alte materiale similare.

Verticala care trece prin cele două piciorușe trebuie să se afle exact în centrul raportorului. Vârful ansei trebuie să fie îndreptat către 0. Astfel, ansa parcurge o gamă de la 0 la 100.

Materialele folosite pot varia în funcție de preferințe și pot fi alese după gustul sau posibilitățile fiecărui practician.

Indicatorii chimici sunt compuși chimici care își schimbă caracteristicile în funcție de modificările sau stările operatorului radiestezist. Acești indicatori pot fi utilizați pentru a detecta diverse fenomene sau substanțe în mediul înconjurător.

Așadar, instrumentele radiestezice sunt variate și au fost folosite de-a lungul timpului pentru a investiga diverse aspecte ale mediului înconjurător. Utilizarea corectă a acestor instrumente necesită cunoștințe și practică, iar respectarea regulilor și a tehnicilor specifice poate duce la obținerea de rezultate precise și fiabile în cadrul acestei practici complexe și fascinante.

Care sunt câteva bune practici de bază pe care le poți învăța la un curs de radiestezie?

Măsurătorile radiestezice vechi utilizau instrumente simple și aveau o complexitate redusă față de tehnica radiestezică modernă. Despre astfel de tehnici vechi se face vorbire în Vechiul Testament, spre exemplu, când Moise a folosit toiagul său pentru a găsi apă în deșert. Aceste instrumente și tehnici se folosesc și astăzi ca metode de investigație a surselor de apă sau zăcăminte de petrol, aur etc.

În cadrul măsurătorilor radiestezice asupra corpului fizic ca tehnică de terapie la cursurile de spiritualitate din zilele noastre, instrumente precum ansa radiestezică și raportorul centezimal sunt folosite la diagnosticarea unor perturbări, disfuncții, modificări structurale ale organelor, dar mai ales pentru măsurători multidimensionale referitoare la noi ca spirite, în viața aceasta, în vieți anterioare, la vieți anterioare, karma, măsurători referitoare la suflet cum ar fi compatibilități, iubire, iertare, orgoliu, credința în Dumnezeu, realizarea voinței divine, daruri divine, îngeri etc.

Înainte de a face măsurători de orice fel (chiar și de tipul adevărat sau fals) este imperios necesar ca practicianul să intre în starea Alfa a creierului, adică o stare de calm, relaxare, golire a minții, percepută ca fiind ceva similar acelui sentiment pe care îl avem dimineața când ne trezim sau atunci când rămânem cu privirea în gol. Sunt oameni care pot intra în starea Alfa, doar prin simpla încetinire a respirației, însă cel mai rapid se intră în Alfa prin rugăciune (Rugăciunea Tatăl Nostru, Rugăciunea Inimii, rugăciuni către Maica Domnului, Rugăciunea Împărate Ceresc ș.a.m.d.).

Starea Ready

Starea Ready este o stare de lucru specifică în radiestezie și inforenergetică, fiind starea în care radiestezistul trebuie să intre pentru a activa la nivelul subconștientului său algoritmul de lucru formulat anterior în mod conștient. Aceasta se mai numește stare Alfa.

Starea Ready implică o semiconștiență în care preocupările raționale sunt lăsate deoparte, iar întreaga ființă se armonizează pentru a permite desfășurarea algoritmului indus. Pentru a intra în starea Ready, este recomandată o inspirație profundă, dar fără zgomot, urmată de o scurtă apnee, în care se ține respirația. Un exercițiu util pentru a vedea dacă ești în starea Ready este să așezi ansa la poziția 0 și să urmărești ca ansa să atingă 100, indicând astfel că ai intrat perfect în starea Ready.

Astfel, la momentul începerii măsurătorilor, practicianul măsoară prima dată cât la sută este în Starea Ready, iar dacă nu este la 100%, va repeta rugăciunile sau tehnica de respirație până când ajunge la parametrul de 100% sau dacă și-a stabilit alt parametru va repeta până ce ajunge la parametrul respectiv, cum ar fi spre exemplu „Da, sunt în Alfa/ în starea optimă necesară pentru a începe măsurătorile.”

Fiecare radiestezist își poate stabili proprii lui parametri de măsurare, își mentalizează ansa radiestezică în felul său, precum și propriile rezultate.

Atingerea acestei stări s-a dovedit că necesită îndrumare și multă practică.

Influențe care pot impacta negativ măsurătorile

Astfel, în cadrul cursurilor noastre de radiestezie, lectorii te vor ghida să faci măsurători clare, precise și cu mai mare ușurință, având grijă să te îndrume astfel încât să nu se conecteze nimeni la tine în timpul măsurătorilor și nici să nu-ți influențeze negativ măsurătorile și rezultatele lor.

Înainte de a măsura orice și pe oricine, vei cere întotdeauna ajutorul lui Dumnezeu.

Cel mai mare pericol în timpul măsurătorilor este lipsa credinței în Dumnezeu și orgoliul mare. Este important de asemenea să fii informat, documentat în ceea ce vrei să măsori. În caz contrar, vei avea măsurători eronate. Acest lucru îți poate crea iluzii și așteptări nerealiste, care te pot abate de calea corectă. De aceea când măsori pe alții, trebuie să dai dovadă de diplomație și să ceri înțelepciune. Este de recomandat să îți repeți întrebările în gând și să măsori dacă ai voie să spui persoanei informația aflată. De asemenea, vei măsura dacă persoana care îți cere aceste informații crede atât la nivel de sine, cât și conștient în aceste măsurători. În cazul în care constați că răspunsul este negativ, atunci este de preferat să refuzi politicos.

Nu este bine să bravezi în fața celorlalți, doar ca să-ți arăți potențialul. Concentrează-te doar pe aflarea adevărului și pe manifestarea lui Dumnezeu. Ansa radiestezică este un simplu instrument. Aparatul de măsură este propria ta persoană care în lipsa concentrării corecte poate fi influențată de propriile gânduri și intenții, de energiile din jur, ale persoanelor sau ale locurilor, deci trebuie să te asiguri că ești în regulă.

Nu ar trebui să permiți nimănui să strecoare îndoială în sufletul tău legat de măsurătorile tale. Este recomandat să-ți măsori acuratețea și să te asiguri că este conformă cu parametrii stabiliți și că nu ai programe sau idei preconcepute. Dacă totul este la nivel optim, atunci este ca și cum ghizii se duc în dimensiuni superioare, de unde iau informațiile, pentru ca mai apoi ele să se manifeste prin tine. Asigură-te că mulțumești întotdeauna lui Dumnezeu și ghizilor tăi!

Relevanța energiilor înconjurătoare

Cu privire la locație, nu este neapărat nevoie să mergi într-un anumit loc: biserică, oraș etc., ca să poți face măsurători deoarece simpla conectare la locul sau evenimentul respectiv, îți va deschide dimensiunea din care îți poți lua informația, dacă vei fi în starea de concentrare corespunzătoare.

Trebuie mai întâi să ceri lui Dumnezeu să te ajute să afli adevărul lucrurilor și să-ți trimită ajutoare de Lumină, iar acesta va veni la tine prin îngerul tău păzitor, sub forma întrebărilor.

Ca pentru orice activitate, măsurătorile necesită antrenament și cu cât vei practica și vei citi mai mult, cu atât vei deveni mai eficient. Percepția asupra adevărurilor aflate se modifică și ea constant, acesta fiind un indicator al progresului tău pe calea credinței și a elevării spirituale.

Chiar dacă la un moment dat crezi că o măsurătoare a generat adevărul absolut, iar apoi, peste un timp, se dovedește că nu e așa deloc, acest lucru se întâmplă pentru că la momentul măsurătorii nu erai încă pregătit pentru acel adevăr. De asemenea, acest lucru mai înseamnă și că primim informația și o decelăm prin prisma nivelului de elevare la care ne aflăm.

Scurtă listă de bune practici

Măsurarea cu ansa și raportorul radiestezic este o practică veche, care implică utilizarea instrumentelor speciale pentru a detecta și interpreta energiile subtile sau informațiile invizibile din mediul înconjurător. Această tehnică se bazează pe conceptul că fiecare obiect sau entitate emite un anumit tip de semnal, iar practicanții radiesteziei folosesc instrumentele lor pentru a interacționa și a interpreta aceste semnale.

Pentru a obține rezultate precise și utile în măsurarea cu ansa și raportorul radiestezic, este esențial să respecți anumite reguli și practici recomandate.

Utilizarea raportorului centezimal în măsurarea energiilor și informațiilor nevăzute din mediul înconjurător necesită nu doar abilități tehnice, ci și respectarea unor reguli stricte de bune practici. În continuare, vom explora aceste reguli pentru a te ghida în utilizarea raportorului centezimal și a ansei în domeniul radiesteziei.

Cunoașterea și înțelegerea instrumentelor

Înainte de a începe să utilizezi ansa și raportorul radiestezic, este important să te familiarizezi cu aceste instrumente și să înțelegi modul în care funcționează și ce reprezintă fiecare parte a acestor instrumente. Ansa și raportorul centezimal sunt utilizate pentru a identifica și a măsura diferite tipuri de energii sau informații, iar cunoașterea detaliată a acestor instrumente sub îndrumarea instructorilor acreditați te va ajuta să obții rezultate mai precise și mai fiabile în timpul măsurătorilor.

Clarificarea intenției

Înainte de a începe să măsori cu ansa radiestezică, este important să îți clarifici intenția și scopul. Stabilește exact ce dorești să afli și să măsori și concentrează-te asupra acestei intenții în timpul măsurătorii. O intenție clară și sigură poate contribui la obținerea unor rezultate mai precise și mai utile.

Stabilirea unei conexiuni energetice

Pentru a obține rezultate fiabile în măsurarea cu ansa radiestezică sau raportorul centezimal, este esențial să te conectezi la divinitate și să intri în starea de concentrare specifică. Această conexiune poate fi realizată prin concentrare și intenție, iar odată stabilită, ansa și raportorul vor răspunde mai precis la întrebările tale și la stimuli: energiile și informațiile din mediul înconjurător.

Relaxare și concentrare

Asigură-te că ești într-o stare de relaxare și concentrare în timpul sesiunii de măsurare cu ansa radiestezică. Elimină sursele de distragere care ar putea să nu-ți permită să te concentrezi complet asupra instrumentului și a obiectivului tău de măsurare.

Respectarea eticii și a integrității

În timpul măsurării cu ansa radiestezică, este important să respecți etica și integritatea în toate aspectele. Evită să utilizezi această practică în mod necinstit sau pentru a manipula sau controla alte persoane. Fii mereu onest și transparent în utilizarea și interpretarea rezultatelor obținute.

Practica și experiența

Măsurarea cu ansa radiestezică și raportorul centezimal este o abilitate care necesită practică și experiență pentru a fi dezvoltată în mod corespunzător. Realizează măsurători în mod regulat și încearcă diferite întrebări sau situații pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și înțelegerea.

Încredere în intuiție

În timpul măsurării cu ansa și raportorul radiestezic, trebuie să ai încredere în intuiția și instinctele tale. Învăță să asculți și să interpretezi semnalele și informațiile pe care le primești la nivel subtil măsurând apoi cu ansa și ai încredere în interpretările tale. Credința în Dumnezeu și încrederea în sine și în măsurătorile radiestezice contribuie la obținerea rezultatelor dorite.

Documentarea și analiza rezultatelor

Pentru a urmări progresul și pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează măsurarea cu ansa radiestezică pentru tine, recomandarea este să documentezi rezultatele fiecărei sesiuni de măsurare. Înregistrează întrebările, observațiile și interpretările tale pentru a obține o imagine completă și precisă și pentru a identifica modele sau tendințe.

Sfaturi și asistență

Dacă întâmpini dificultăți sau confuzii în timpul măsurării cu ansa radiestezică, nu ezita să cauți ajutor și sfaturi la profesioniști sau practicieni experimentați în acest domeniu. Un mentor sau un instructor calificat îți poate oferi îndrumare și sprijin în dezvoltarea abilităților și înțelegerii tale. La cursurile noastre de radiestezie și inforenergetică vei găsi persoanele potrivite care să te ajute să elevezi accelerat prin cunoaștere.

Recunoașterea și mulțumirea

Nu uita să îți exprimi recunoștința și mulțumirea față de Dumnezeu și ghidarea spirituală pe care o primești în timpul măsurătorii. Recunoașterea și aprecierea sunt aspecte importante ale oricărei practici spirituale și contribuie la întărirea conexiunii tale cu Dumnezeu și cu energia înconjurătoare.

Învățarea și dezvoltarea continuă

Înțelepciunea și abilitățile în măsurarea cu ansa radiestezică nu sunt niciodată complet înțelese sau stăpânite. Continuă să cauți oportunități de învățare și dezvoltare, să explorezi noi tehnici și să-ți extinzi cunoștințele și abilitățile în domeniul fascinant al radiesteziei și inforenergeticii.

Concluzie

În radiestezie, măsurarea cu ansa radiestezică și cu raportorul centezimal poate fi o modalitate puternică de a accesa și interpreta energiile și informațiile subtile din universul nostru. Respectând regulile de bune practici și aplicând principiile și tehnicile descrise în acest ghid, poți obține rezultate precise și fiabile în cadrul acestei practici captivante și complexe a radiesteziei.